RECEPT

Aviation je vyváženou směsí sladké, kyselé a květinové chuti. Základem je gin s výrazným jalovcovým nádechem, zatímco likér maraschino mu dodává sladký nádech. Citronová šťáva dodává likéru jasnou, pikantní kyselost a crème de violette jemný květinový tón.

Ingredience:

  • 60 ml Gin
  • 15 ml Maraschino likér
  • 25 ml citronová šťáva
  • 10 ml Creme de violette
  • Ozdoba: Maraschino třešeň

Postup:

  1. Chlazení sklenice: Nejdříve si připravte vychlazenou koktejlovou sklenici.
  2. Míchání: V koktejlovém šejkru smíchejte gin, maraschino likér, citronovou šťávu a creme de violette. Přidejte led a důkladně protřepte, dokud se nevychladí.
  3. Servírování: Přelijte do vychlazené koktejlové sklenice.
  4. Ozdoba: Ozdobte maraschino třešní.

Historie:

Aviation vytvořil na počátku 20. století Hugo Ensslin, barman v hotelu Wallick v New Yorku. Koktejl byl pojmenován podle leteckého průmyslu, který se v té době rychle rozvíjel. Nápoj si oblíbili piloti a cestovatelé a díky jedinečné kombinaci chutí se stal oblíbeným mezi koktejlovými nadšenci.