RECEPT
Aviation je vyváženou směsí sladké, kyselé a květinové chuti. Základem je gin s výrazným jalovcovým nádechem, zatímco likér maraschino mu dodává sladký nádech. Citronová šťáva dodává likéru jasnou, pikantní kyselost a crème de violette jemný květinový tón.
Ingredience:
- 60 ml Gin
- 15 ml Maraschino likér
- 25 ml citronová šťáva
- 10 ml Creme de violette
- Ozdoba: Maraschino třešeň
Postup:
- Chlazení sklenice: Nejdříve si připravte vychlazenou koktejlovou sklenici.
- Míchání: V koktejlovém šejkru smíchejte gin, maraschino likér, citronovou šťávu a creme de violette. Přidejte led a důkladně protřepte, dokud se nevychladí.
- Servírování: Přelijte do vychlazené koktejlové sklenice.
- Ozdoba: Ozdobte maraschino třešní.
Historie:
Aviation vytvořil na počátku 20. století Hugo Ensslin, barman v hotelu Wallick v New Yorku. Koktejl byl pojmenován podle leteckého průmyslu, který se v té době rychle rozvíjel. Nápoj si oblíbili piloti a cestovatelé a díky jedinečné kombinaci chutí se stal oblíbeným mezi koktejlovými nadšenci.