RECEPT
Ramos Gin Fizz má krémovou, pěnivou strukturu s vyváženou chutí sladkých, kyselých a květinových tónů. Gin dodává jemnou jalovcovou příchuť, zatímco citrusy a vaječný bílek vytvářejí hladký, sametový pocit v ústech.
Ingredience:
- 60 ml Gin
- 15 ml čerstvá citronová šťáva
- 15 ml čerstvá limetová šťáva
- 15 ml cukrový sirup
- 20 ml smetana
- 3 kapky orange flower water
- 1x vaječný bílek
- 60 ml soda
Postup:
- Chlazení sklenice: Nejdříve si připravte vychlazenou sklenici Collins.
- Míchání: V koktejlovém šejkru smíchejte gin, citronovou šťávu, čerstvá limetová šťávu, cukrový sirup, smetanu, orange flower water a vaječný bílek a protřepte (bez ledu) po dobu 15-20 sekund, aby se vaječný bílek dobře promíchal se smetanou a vytvořil pěnovou strukturu. Přidejte led a důkladně protřepte, dokud se nevychladí.
- Servírování: Přeceďte do připravené sklenice (bez ledu) a doplňte koktejl sodou.
Historie:
Ramos Gin Fizz, známý také jako New Orleans Fizz, vytvořil v roce 1888 Henry C. Ramos ve svém baru Imperial Cabinet Saloon v New Orleans. Tento klasický koktejl si získal oblibu v době prohibice a byl oblíbeným koktejlem louisianského guvernéra Hueyho P. Longa.